ÖREBRO. Ung Vänster i Örebro gjorde i lördags misstaget att bjuda in Markus Allard till ett möte. Detta resulterade i att Vänsterpartiets ordförande i Örebro stormade in och upplöste mötet och körde ut deltagarna från partiets lokal.

Utkörningen av Ung Vänster fångades på en film som har högt underhållningsvärde.

Vänsterpartiet i Örebro skakas av konflikter och splittring efter att Ung Vänsters förre ordförande, Markus Allard, uteslutits och bildat ett nytt parti, Örebropartiet.

I lördags hade några av Ung Vänsters kvarvarande kloka huvuden i Örebro bjudit in Allard som föreläsare till en lokal som ungdomsförbundet har fått tillgång till genom moderpartiet. Detta uppskattades dock inte av Vänsterpartiets ordförande i Örebro, Hans Holberg, som stormade in innan mötet ens hann börja.

Holberg förklarar för de närvarande Ung Vänster-medlemmarna att de inte får vara kvar i lokalen. Mötesdeltagarna gnäller och svär men Holberg står på sig och till slut får mötesdeltagarna packa ihop och lämna lokalen.

Bakgrund
Konflikten mellan Markus Allard och Vänsterpartiet har sitt ursprung i att Allard stödjer Revolutionära fronten, en organisation som strävar efter att med våld tysta sina meningsmotståndare. Efter att Allard uteslöts ur Vänsterpartiet startade han alltså Örebropartiet.

Flera Vänsterpartister hjälpte Allard att starta Örebropartiet genom att skriva under en namninsamling. Vänsterpartiet kontrade med att utesluta de som stödde Örebropartiet. Partisekreterare Aron Etzler (V) skrev följande i ett mejl till ett flertal vänsterpartister i Örebro:

Vi har noterat att du har medverkat till bildandet av Örebropartiet genom att skriva under den namninsamling som partiet behöver för att kunna ställa upp i kommunfullmäktigevalet. Vi kommer därför att stryka dig som medlem i Vänsterpartiet.

Örebropartiet höll i fredags sin första utåtriktade aktion där de enligt egen utsago samlade 100-150 personer i en ”antifascistisk manifestation”:

2014-03-16_18 43 18

På bilden visar partiet sitt stöd till tre ökända vänsterextremister: Den våldsbejakande homoaktivisten Showan Shattak som nyligen knivskadades i ett våldsamt bråk i Malmö, våldsverkaren Joel Bjurströmer Almgren som är misstänkt för dråpförsök efter att han knivhögg en nationalist i Kärrtorp samt Dennis Mirabelles som sitter häktad för att ha trakasserat och hotat en kvinnlig politisk meningsmotståndare.


  • Publicerad:
    2014-03-17 17:35