INRIKES. Vänstertidningen Flamman pekar nu ut Expo-profilen Alexander Bengtsson som våldtäktsman.

Alexander Bengtsson pekas nu ut som våldtäktsman.

I en artikel i vänstertidningen Flamman pekas en ”känd vänsterprofil” ut som både våldtäktsman och kvinnohatare. Vänsterprofilen har enligt flamman varit en företrädare för Expo och tills nyligen ”ordförande i en landsomfattande förening” med så kallat ”antirasistiskt” syfte. Mannen är ingen mindre än Alexander Bengtsson, som i söndags meddelade sin avgång som ordförande för Tillsammansskapet på grund av en ”kronisk och progressiv sjukdom”.

Det första vittnesmålet mot Bengtsson härrör från början av 00-talet, då en idag högt uppsatt vänsterpartist hade ett förhållande med honom. Enligt den då tonåriga kvinnan ska hon vid flera tillfällen ha våldtagits av Bengtsson.

— Jag kollar fortfarande igenom talarlistor på alla event jag besöker så att jag vet att han inte ska delta, säger kvinnan till Flamman.

Enligt en annan kvinna den kände Expo-profilen haft ett förhållande ska han ha varit hotfull och våldsam. Han ska bland annat ha knuffat in kvinnan i en vägg. Bengtsson är enligt kvinnan dessutom en kvinnohatare av rang:

— Hans kvinnohat, det genomsyrade verkligen allt. Han hade verkligen ingen respekt för någon kvinna och smutskastade kvinnor hela tiden, säger kvinnan till Flamman.

Enligt artikeln har Alexander Bengtsson även begått övergrepp mot kvinnliga kollegor på Expo. I oktober fick ledningen på Expo kännedom om anklagelser mot Bengtsson, varpå ännu fler kvinnor valde att träda fram.

– Det här visar att vi inte är på något sätt immuna mot den här typen av händelser eller beteende. Och vi borde ha sett de risksignaler som ändå har funnits där om vi hade tagit dem på tillräckligt allvar. Det vi har betraktat som en generell jämställdhetsproblematik, det borde vi ha tagit på större allvar, säger Expos vd Daniel Poohl till Flamman och fortsätter:

– Det är en brutal läxa för oss, och det är väl tyvärr en läxa som väldigt många får göra i dessa dagar.

Bengtssons beteende har även fortsatt efter tiden på Expo, då har istället var ordförande för George Soros-sponsrade Tillsammansskapet. Enligt en kvinna som arbetat nära Bengtsson och som utsatts för övergrepp valde hon att hålla tyst för att inte dra skam över den ”antirasistiska” rörelsen:

– Först ville jag nog inte se hur illa det är, jag tror ju på rörelsen – jag tror att det är just ett brett folkligt stöd för antirasism som faktiskt kan göra skillnad. Allt eller inget. Håll tyst och skydda rörelsen, säger kvinnan till Flamman.

Källa:
Kvinnor vittnar om vänsterprofilens sexuella övergrepp


  • Publicerad:
    2017-12-13 18:12