MEDIA. Vänstertidningen Dagens Arena publicerade med anledning av Svenskarnas partis deltagande i Almedalen en förvirrad och lögnaktig artikel som verkar mena att nationella inte ska ha någon yttrandefrihet.

I artikeln ”Sätt stopp för nazisterna” skriver Marcus Priftis att Svenskarnas parti inte bör tillåtas delta i Almedalen då de är ”nazister” och sådana enligt honom inte ska ha någon yttrandefrihet.

Om inte staten stoppar nationella organisationer från att bedriva utåtriktad opinionsbildning hotar Priftis att andra krafter kommer ”ta saken i egna händer”. Han skriver följande:

Blickar man framåt är det tydligt att något måste hända. Kärrtorp, Möllevången och nu Almedalen talar sitt tydliga språk för dem som står i nazisternas skottlinje: staten förmår inte skydda oss från dem som vill se vårt blod flyta. Trots alla fina ord om mångfald och antirasism står samhället handfallet. Frågan ”Vem ska skydda mig?” har inget legitimt svar.

Om inte offentligheten skärper sig snart är det bara en tidsfråga innan civilsamhället tar hand om saken.

I artikeln lyfter Priftis också fram ett falskt rykte om att Motståndsrörelsen är på plats i Almedalen:

Förutom Svenskarnas parti finns även knivbeväpnade aktivister från terroristgruppen Svenska motståndsrörelsen på plats i Visby.

Nordfront kan dementera att några aktivister på Motståndsrörelsen specifikt är på plats i Visby för att närvara under politikerveckan.

En nätdebattör på forumet Flashback sågade Priftis artikel och kommenterade den på följande sätt:

Vi har alltså en situation där kommunister utför 95% av allt våld som sker mellan dessa grupper. Media talar aldrig om vänstervåldet utan enbart om de övriga 5% (som för övrigt oftast är självförsvarsvåld). Rättsväsendet dömer nationalister till fängelse för samma sak de aldrig ens griper kommunister för på bar gärning (våldsamt upplopp). Trots detta hotar kommunister, som redan utför allt våld, med att ta lagen i egna händer. Vi lever i ett så sjukt klimat att det är ohållbart. Vad ”offentligheten” egentligen måste göra är givetvis att mycket starkt börja markera mot den eskalerande och radikaliserade vänsterextremismen. Väldigt lite talar dock för att så kommer att ske.

Källa:
Marcus Priftis: Sätt stopp för nazisterna


  • Publicerad:
    2014-07-05 00:15