TEXAS. Polishögkvarteret i Dallas blev tidigt på morgonen, svensk tid, attackerad av fyra gärningsmän med en bepansrad skåpbil och skjutvapen. De besköt polis som besvarade elden.

Den bepansrade skåpbilen körde upp utanför polishögkvarteret i Dallas tidigt i morse, svensk tid, och avlossade flera skott mot poliserna som besvarade elden. Efter det rammade de en stillastående radiobil och då återupptas skottlossningen igen.

Efter en stund kör skåpbilen där ifrån och det blir då ett stort polispådrag. Jakten slutar på en parkeringsplats i södra Dallas och fler skott avlossas. Amerikanska medier rapporterar att det nu pågår en förhandling mellan skåpbilens förare och insatsstyrkorna. Ingen polis ska ha skadats under skottlossningarna, men föraren ska ha uppgett att han är skadad.

I närheten av polisstationen ska fyra väskor ha hittats utplacerade. I en av väskorna upptäcktes rörbomber vid en undersökning. Flera hus i närområdet har evakuerats.

Det ska röra sig om upp till fyra gärningsmän, men vad de har för motiv är ännu oklart, uppger polischefen, David Brown.

Nedan visas en film som vittnen spelat in från händelsen och som nu sprids på sociala medier.

Källa:
Polishögkvarter attackerat i Dallas


  • Publicerad:
    2015-06-13 15:00