ISLAND. På Island har Röda korset via massmedia lanserat ett slagord som kan jämföras med Fredrik Reinfeldts ”öppna våra hjärtan”. Nordfronts isländske korrespondent Bror Vakur skriver om slagordet ”Var snäll” som ska öppna upp Island för massinvandring.

Nyligen visades kommersiell propaganda från Röda korset på lokala tevekanaler, RUV (Kanal 1) och kanal 2 samt i tidningar. Ett propaganda-slagord förekommer som uppmanar till ”Vertu næs” (”Var snäll”), och i tevereklamen visas mångrasliga små barn som leker i ett vardagsrum. Vad som ligger bakom propagandan visade sig några dagar senare då VD:n för Röda Korset, Árni Magnússon, meddelade att Island bör vara redo att ta emot 750 flyktingar per år från Afrika och Mellanöstern.

I sin artikel, publicerad på nyhetstidningen Vísirs nätsida, talar han om Island som en rik nation som är redo att med öppna armar välkomna dessa människor oavsett de konsekvenser som kan följa av det. Hans tråkiga och torra artikel innehåller också jämförelser med Sverige och han talar om att Island borde vara mer som Sverige och öppna gränserna för minst 1 500 personer.

De människor han talar om är hävdade flyktingar som räddats från båtar som flutit runt i Medelhavet i försök att nå Europa. Som du kanske vet finns det läger i Italien, Spanien, Frankrike och Grekland som är fulla av dessa ”flyktingar”. Den isländska kustbevakningen har bistått med fartyg till Europeiska unionen för patrull- och räddningsuppdrag i Medelhavet. Det var en incident i april där kustbevakningsfartyget Týr räddade 342 personer 50 mil nordväst om Tripoli.

Nuförtiden har synen av svarta i Reykjavik kommit att bli allt mer vanligt. Vissa av dem ses bara strosa runt, men några har fått jobb som att köra lokala stadsbussar och den mångkulturella apparatens anti-vita propaganda har gått på högvarv de senaste veckorna. Folk är irriterade och vill inget av detta, men är rädda för att bli kallade rasister eller hatare. Några har börjar bry sig mindre om dessa ”rasist”-stämplar och säger nu öppet vad de tänker.

De flesta islänningar inser vad det kommer att kosta samhället att ”hjälpa” dessa så kallade flyktingar. Det skulle hamna på de isländska skattebetalarnas bord att ”hjälpa” dessa människor med en plats att bo, mat etc. Islänningar har redan erfarenhet från 2008 med att ”hjälpa” irakiska kvinnor med barn som förlorat deras fäder genom att förse dem med mat, pengar och lägenheter där de levde i den lilla staden Akranes, i närheten av Reykjavik. Dessa kvinnor skulle integrera sig i det isländska samhället men har istället isolerat sig. Dessutom gör rykten gällande att makarna helt plötsligt återuppstod från de döda och återvände till sina fruar några år senare.

Faktum är att Island inte har råd att sätta asylsökare, flyktingar eller icke-flyktingar, på en lönelista för skattebetalarnas pengar. Island slickar fortfarande sina sår sedan krisen och saknar medel till hälso- och sjukvård, polis och till och med kustbevakning och räddningsverksamhet. Regeringen har, som nämnts tidigare, redan bistått med flygplan och fartyg för gränsbevakning inom EU.

Men det främsta argumentet emot detta är att om du tvångsintegrerar människor av främmande ras från tredje världen i ett litet land som Island, då får du med all säkerhet en konflikt. Utgången är antingen segregering eller vit utrotning, vitt folkmord.

Så frågan är: Hur ”snäll” måste du vara för att ge upp ditt land och låta främmande människor från främmande kultur bosätta sig där? Hur snäll är du om du säkrar framtiden för dessa människors barn genom att spela med ditt egna barns framtid? Är det att vara snäll att tyst och lydigt betala din skatt till detta när du haft problem att få det att gå ihop ekonomiskt varje månad sedan krisen 2008?

Som jag ser det är det en förlorad strid att vara snäll mot och omfamna det som skadar och kommer utrota ens eget folk. Islänningar gör nu bäst i att strama åt greppen kring yxa och svärd och göra sig redo för strid.

/Bror Vakur


  • Publicerad:
    2015-07-12 16:50