TENNISUPPRORET Daniil Medveded, rankad tvåa i världen efter Novak Djokovic, passade på att hylla världsettan efter att ha gått vidare till semifinal i Australian Open.

Nordfront har tidigare skrivit om härvan kring den serbiske världsettan Novak Djokovic som visade civilkurage när Australiens regering krävde att han skulle vaccinera sig för att få spela i Australian Open. Djokovic vägrade och hänvisade till att han precis haft corona och därmed bildat antikroppar. Det hela slutade ändå med att han blev deporterad.

Nu har världstvåan, Daniil Medveded från Ryssland, passat på att hylla Djokovic i vad många uppfattat som en smart gliring mot Australiens repressiva system. Detta skedde under världstvåans segertal efter kvartsfinalen igår.

– Jag visste inte vad jag skulle göra. Jag vet inte om folk kommer gilla det här. Men då tänkte jag ”vad hade Novak gjort”, sade Medveded om matchen.

Svaret fick en del av publiken att bua åt honom, men andra att jubla.

Han är en av de största, precis som Rafa (Nadal) och Rodger (Federer). De har vunnit så många stora matcher som den här, tillade han efteråt.

I liberal media beskriver mainstream-media skeendet med ord som att Medveded ”totalt buades ut”, men på sociala medier, däribland Youtube, hyllas kuppen i kommentarerna.

Novak Djokovic har vunnit Grand Slam-turneringen nio gånger och stått som vinnare de tre senaste åren.