Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Västmanlandspolisen är överbelastad

Av Redaktionen, 2015-08-17
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. Västmanlandspolisen har den senaste tiden varit överbelastad och har fått prioritera bort vissa arbetsuppgifter när de istället skyddat exempelvis flyktingboenden.

Skärmdump SVT.se.

Skärmdump SVT.se.

Trots förstärkning från andra delar av landet har polisen i Västmanland haft det svårt att få ihop resurserna efter knivmorden på Ikea förra veckan. Man uppger att man fått bortprioritera arbetsuppgifter, främst egeninitierade insatser.

— Det har varit mycket som hänt på en gång. Men när det gäller det mest viktiga, där tror jag faktiskt vi har lyckats prioritera det tillräckligt högt för att sätta resurser på det, säger Per Ågren polismästare i Västerås.

Enligt Ågren är det hastighetskontroller och upptagning av anmälan efter exempelvis inbrott som man inte kunnat utföra som vanligt. Utsatta har ombetts göra en anmälan per telefon istället.

— Det kan också vara ärenden som vi normalt sett skulle ha åkt ut med polisbil till för att ta upp en anmälan om inbrott eller motsvarande, där det kan finnas tillfällen där vi säger att gör den här anmälan via telefon istället.

Ågren tror dock att polisen lyckats bra under veckan och att överbelastningen inte har påverkat utsträckningen av uppklarade brott.

Skyddar främlingar
Något som polisen inte har dragit in på under veckan är extra bevakning runt asylboenden i regionen. Efter knivmorden på Ikea valde man att lägga stora resurser på att beskydda de asylsökande och de som arbetar på boendena av rädsla för att medborgare tar lagen i egna händer i hämndlystnad.

Den skadade gärningsmannen efter knivdådet på Ikea i Västerås.

Den skadade gärningsmannen efter knivdådet på Ikea i Västerås.

Det är klart att mörka krafter möjligen använder det här på felaktiga sätt, sade Ågren då om händelserna på Ikea.

Källa:
Polisen: Gör anmälan via telefon istället


  • Publicerad:
    2015-08-17 19:00