VECKANS FRÅGA. En majoritet av Nordfronts läsare anser att det är bra för rörelsen att SvP läggs ner.

veckans-fråga-svp-lägger-nerFör en vecka sedan meddelades att Svenskarnas parti lägger ner. Nordfront ställde frågan om detta är bra eller dåligt för den nationella rörelsen.

46 procent av de tillfrågade anser att detta är bra eftersom det kommer ena kampen under Motståndsrörelsen. 18 procent tyckte annorlunda och menade att SvP skulle ha fortsatt sin verksamhet och att SvP och Motståndsrörelsen kompletterade varandra. På tredje plats kom alternativet ”Vet ej” med 12 procent.

En majoritet, 55 procent, av de som svarat på frågan anser att det är bra att SvP lägger ner men då anser en del av dessa att det kommer att leda till att något och bättre startas upp. En del tror också att något sämre kommer startas upp. Noterbart är att endast 8 procent svarat på alternativet att det var dåligt att SvP lades ner eftersom det var ett bättre alternativ än Motståndsrörelsen.

I kommentarsfältet handlade en stor del av kommentarerna om faran med att försöka rekrytera personer som tillhört eller påverkats av den grupp som ledde SvP på villovägar. Signaturen Jan skrev om personer som blivit förvirrade men som skulle kunna vara mottagliga för ett sunt budskap om de fick chansen:

Nationaldemokrater, strasserister, identitärer, nationalsionister och övriga behöver mer bildning. En del kommer att vara mottagliga för logiken och allvaret i Motståndsrörelsens budskap. De som inte är mottagliga utan sätter sig på tvären får klara sig utan Motståndsrörelsen.

Däremot så finns det vissa personligheter som är icke önskvärda. Bland annat de som varit drivande när det gällt att sänka SvP, ND med flera och som försökt att få till stånd en strid mellan olika nationalistiska grupperingar.

Angantyr menade att SvP och Motståndsrörelsen i mångt och mycket hade samma uppfattning:

Även om jag har full förståelse för att många av eldsjälarna i SvP känner stor besvikelse och tomhet så tror jag ändå att det bästa alternativet nu är uppslutning kring Motståndsrörelsen. I de viktiga frågorna hade ju SvP och NMR samma uppfattning. De skillnader som fanns tycker jag mest kretsade kring taktik och retorik. Sånt som borde vara överbryggbart och i synnerhet då när hotet mot folket är så överhängande som det är idag.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2015-05-18 08:15