VECKANS FRÅGA. 67 procent av Nordfronts läsare anser att SDU är bra för den nationella rörelsen och många SD-väljare tycks vara medvetna om judiskt inflytande. Detta visar Nordfronts undersökning.

Veckans-fråga-2014-12-08Nordfront rapporterade förra veckan om hur den judiska falangen inom Sverigedemokraterna försökt kuppa bort ungdomsförbundets ordförande Gustav Kasselstrand, dock utan att lyckas.

Med anledning till att det i kommentarsfälten till Nordfronts artiklar uppstod diskussioner kring SDU:s positiva eller negativa inverkan på rörelsen, ställde Nordfront frågan om SDU är bra för den nationella rörelsen.

Hela 67 procent av de tillfrågade anser att SDU är bra för den nationella rörelsen medan 22 procent svarade på någon av de två Nej-alternativen. De flesta anser att SDU är bra för att de kan komma att radikalisera SD vilket därmed kan gynna rörelsen i stort.

Av de båda Nej-alternativen fanns endast ett som SD:are kunde rösta på då det andra förutsätter att man är emot partiet. Endast 3 procent av de tillfrågade svarade där att SDU är ”kryptonazister” som förstör för SD.

Denna låga siffra, kombinerad med en tidigare fråga som antyder att 36 procent av Nordfronts läsare är SD-väljare, tycks visa att många sverigedemokrater egentligen ligger nära den nationella rörelsen och är emot det judiska inflytandet inom partiet.

I kommentarsfältet diskuterades bland annat huruvida SDU verkligen ligger nära den nationella rörelsen. André Devecseri och Herr H, själva med förflutet inom SDU, menade att så inte var fallet medan andra gav exempel på hur Kasselstrand bekämpat nationella krafter.

Signaturen Gnapp var en av dem som varnade för en okritisk positiv inställning till SDU:

Bra fråga. Visst är de ”bättre” än moderpartiet i vissa frågor, men jag tror inte att de kan radikalisera detta, eller själva radikaliseras inom ramen för vad SD kommer att acceptera. Så länge de inte erkänner ras-, demokrati- eller judefrågan (att tala om en ”tvåstatslösning” är inte judemedvetenhet) måste de dock betraktas som reformister, och vi har passerat den kritiska massan för reform.

Svaret är nej. I bästa fall kan radikala element lockas FRÅN SDU, men SDU själva har lika lite framtid som SD.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2014-12-08 10:00