VECKANS FRÅGA. Jimmie Åkessons tal under Politikerveckan Järva har ådragit sig mycket kritik från invandringsmotståndare. Men de flesta hade sin åsikt klar redan innan talet.

Det var under förra lördagen som Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson höll ett tal som han riktade till bland annat invandrare i förtorten. I talet förklarade Åkesson att invandringen ska fortgå även när SD sitter vid makten.

— Jag är för invandring, Sverige har alltid haft invandring och Sverige kommer alltid ha invandring, även när jag får bestämma, sade Åkesson och fortsatte:

— Jag skulle vilja säga så här. ”Hej och välkommen till Sverige, här gäller det här, det här, det här. Accepterar du det får du bo här!”.

Åkessons uttalanden har av många uppfattats som en allvarlig symbolisk handling mot svenskarna och oförsvarligt med tanke på det folkmord som just nu pågår mot vårt folk.

Med tanke på att ledande personer inom Sannfinnländarna nyligen splittrat partiet för att få behålla sina ministerlöner då nuvarande partiledaren varit för ”radikal” i invandringsfrågan, befarar många nu att Sverigedemokraterna nu också kommer svika svenskarna för att få sitta i regeringen.

Nordfront ställde frågan till läsarna om Sverigedemokraterna är ett folkförrädarparti som partierna i sjuklövern. 69 procent anser detta medan 28 procent inte håller med.

14 procent ser SD som ett folkförrädarparti men att det ändå är de enda som kan skjuta upp partiet. Av de som kort och gott bara ser SD som ett folkförrädarparti har 16,6 procent kommit till denna uppfattning efter Jimmie Åkessons Järva-tal.

Hela 9 procent av de svarande tycks anse att Jimmie Åkesson förstör för partiet.

Frågan visar också att uppemot 38 procent av Nordfronts läsare i någon mån är Sverigedemokrater.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

 

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2017-06-27 10:20