UNDERSÖKNING. Majoriteten av Nordfronts läsare trodde att Storbritannien stannar kvar i EU.  

veckans-fråga-2016-06-24Under midsommarafton blev det klart att Brexit-sidan hade vunnit i den folkomröstning som genomfördes i Storbritannien. Brexit-sidan vann med över 1 miljon röster och sände därmed chockvågor genom hela Europa. Kort efter valresultatet meddelade även den brittiska premiärministern David Cameron sin avgång.

I svensk press var rubrikerna på midsommaraftonen nattsvarta och man förebrådde britterna för sin enfald att vilja lämna det förträffliga EU.

Nordfronts läsare trodde vid midsommaraftonens morgon att det troligaste scenariot var att den styrande eliten skulle valfuska för att behålla Storbritannien kvar i EU, alternativet hade på morgonen den 24:e cirka 33% av rösterna. En kommentator skrev: ”Det blir ett sanktionerat valfusk uppifrån precis som i Österrike. Sionistiska lobbyister med judisk media i spetsen kommer att göra allt för att manipulera väljarna och utgången i valet.”

Sammantaget hade alternativen som var för ett Storbritannien som stannar i EU cirka 58% av rösterna på midsommaraftonens morgon.

Alternativet som fick näst flest röster, med cirka 21%, var att det brittiska folket skulle rösta för utträde och att detta leder till att fler länder kommer att hålla omröstningar. Efter Brexit-sidans vinst har politiker i andra länder uttryckt viljan att folkomröstningar skall genomföras för att folket ska få säga sitt om EU-medlemskapet.

Veckans fråga är nu borttagen och en ny kommer upp under kvällen.


  • Publicerad:
    2016-06-27 11:10