VECKANS FRÅGA. Nordfronts undersökning visar att läsarna hittar till tidningen genom många olika sätt och att ingen väg sticker ut. Alla vägar bär till Nordfront som det heter i ordspråket.

veckans-fråga-2015-02-23

Nordfronts ”Veckans fråga” blev mycket jämn mellan de olika svarsalternativen. Noterbart är att alternativet med flest röster var ”Jag kommer inte ihåg”, vilket antyder att många är trogna läsare som följt oss i flera år.

Efter detta kom alternativet om att själv söka reda på informationen och på tredje plats genom den propaganda som aktivister sätter upp.

I kommentarsfältet finns ett flertal intressanta redogörelser för hur läsarna hittade hit. Signaturen Order kommer! googlade runt när personen blivit intresserad av den nationalsocialistiska världsåskådningen och Okänd använde sig av sökmotor för att hitta alternativ till SD.

Signaturen Freya skriver hur hon hittade hit genom Fredrik Vejdelands försvarstal för nationalsocialismen som diskuterades i ett sammanhang som behandlade Sveriges, mycket bristande, rättssäkerhet.

N skriver hur den första artikeln han någonsin läste var vildmarksartikeln Vägen hem av Stefan Lund: ”Tog inte länge förrän jag insåg att jag var nationalsocialist. Nuförtiden läser jag här dagligen.”

Vidare hittade Karl Rove till sidan då han såg en av Motståndsrörelsens affischer när han var ute och rastade hunden. Också dew hittade till sidan genom en av Motståndsrörelsens affischer.

I flera fall har meningsmotståndare hjälpt till i arbetet. En fd sosse beskriver hur kanslisten på socialdemokraternas kansli hänvisade till patriot.nu (numera Nordfront) och att socialdemokraten ifråga då själv gick in för att se om uppgifterna stämmer: ”Aha, det är ok att läsa såna sidor, tänkte jag. Och sen dess är jag fast :)”

Och flera personer har hittat hit genom massmedias hets:

Rikard: ”Jag hittade till patriot.nu efter att jag läst i nån av skittidningarna som låg i fikarummet på jobbet att nazister attackerat..”

Vongåkersungen: ”Genom aftonbladet att dom ladde up en artikel att ”nazister” kastade konfetti med orden http://www.nordfront.se på dom”

Rebacka: ”Via Expressen.”

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2015-02-23 22:15