Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Undersökning: 1 maj-demonstrationen i Borlänge blir den största på länge

Av Redaktionen, 2016-01-18
redaktionen@nordfront.se

DEMONSTRATION. Ungefär 500 personer har svarat att de kommer att närvara på Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Borlänge. 253 av dem är garanterade deltagare i NMR:s demonstration

veckans-fråga-första-maj-borlängeDen 7 januari lämnade Pär Sjögren å Nordiska motståndsrörelsens vägnar in en ansökan om demonstrationstillstånd till polisen i Borlänge. Ansökan gäller klockan 11:00 till 18:00 den 1 maj 2016. Med anledningen av demonstrationen ställde Nordfront frågan till sina läsare om de kommer att närvara.

Ungefär 500 personer har svarat att de kommer att närvara på Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Borlänge vilket i så fall blir den största nationella demonstrationen på länge och kanske den största som hållits i modern tid på en så pass liten ort (i jämförelse med storstäderna).

253 av dem är garanterade deltagare i Motståndsrörelsens demonstrationståg där 147 av dem är medlemmar i organisationen och 106 inte är det.

Sammanlagt är det minst 346 personer som kommer till Borlänge, men då är 61 av dem åskådare och 32 av dem motdemonstranter.

Utöver siffran 346 har hela 157 personer svarat ”Ja, förmodligen”. Om alla dessa kommer kan det bli 410 personer bara i Motståndsrörelsens led.

Många som svarat ”Ja, förmodligen” bor långväga och har i kommentarsfältet uttryckt tvivel kring hur de ska ta sig dit. Då Motståndsrörelsen avser lösa transporter – information som organisationen kommer att gå ut med när det börjar närma sig – räknar vi att många av dessa personer kommer ansluta sig till demonstrationen. Detta gäller även dem som svarat ”Jag vet inte” eller ”Annat” av samma orsak.

Utöver detta vet vi att det kan finnas ett mörkertal och att fler kan komma att ansluta sig som inte har svarat på frågan eller ens känner till den. Exempelvis har 61 personer – förmodade Borlängebor – svarat att de kommer som åskådare, men när Motståndsrörelsen hållit torgmöten i den mindre grannstaden Ludvika med bara någon dags varsel har mellan 100 och 200 åskådare anslutit.

Den 1 maj 2016 får vi veta hur pass väl denna undersökning stämmer.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2016-01-18 11:15