Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Undersökning: Nato-motståndet kompakt och ökar – 89 procent mot anslutning

Av Redaktionen, 2017-01-16
redaktionen@nordfront.se

VECKANS FRÅGA. 9 av 10 vill inte gå med krigsalliansen Nato, visar Nordfronts undersökning.

Under pågående Folk och försvars rikskonferens i Sälen talas om det ständigt närvarande hotet från Ryssland men också från den tillträdande amerikanska presidenten Donald Trump som vill ha goda relationer med landet. Politiker, journalister och talarna från Försvarsmakten är alla rörande överens om att Ryssland utgör ett hot mot Sverige och att Trump är dålig, eller i vart fall ett osäkert kort, för svensk säkerhetspolitik.

veckans-fråga-natoEtt medlemskap i Nato skulle innebära ett skydd från det utpekade hotet från Ryssland, säger Nato-förespråkarna. Deras argument får emellertid ytterst litet stöd från Nordfronts läsare.

I en undersökning kring huruvida Sverige borde ansluta sig till Nato har hela 89 procent svarat nej fördelat på 2198 röster.

Så här ser fördelningen ut:

Nej: 89 procent
Ja: 8,5 procent
Vet ej: 2,5 procent

Om man räknar enbart männen är siffrorna:

Nej: 89 procent
Ja: 9 procent
Vet ej: 2 procent

Och för kvinnorna gäller siffrorna:

Nej: 89 procent
Ja: 10,5 procent
Vet ej: 0,5 procent

Nato-motståndet ökar

veckans-fråga-natoSamtidigt som mainstreammedias propaganda mot Ryssland ökar och fler politiker och journalister än någonsin talar om ett Nato-medlemskap, ökar Nato-motståndet bland Nordfronts läsare. Nordfront ställde samma fråga i augusti 2014 och fick då följande svar:

Nej: 81 procent
Ja: 16 procent
Vet ej: 3 procent

Anledningen till det kompakta Nato-motståndet bland Nordfronts läsare är för att Nato uppfattas som en vakthund för den globala världsordningen som inte vill säkra etniskt homogena stater utan verkar för rena motsatsen. Om Nato skulle ha egna baser i Sverige, vilket är en möjlighet, om än en något försvårande sådan, redan idag på grund av värdlandsavtalet, innebär det att krigsalliansen enklare skulle kunna slå ner en folklig resning av svenskarna – något som Nato övat att slå ner på.

Sverige är i praktiken redan en del av Nato på grund av värdlandsavtalet och att Sverige nu anslutit sig till Natos propagandasektion Stratcom som ska bedriva propaganda mot den svenska befolkningen.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2017-01-16 10:40