VECKANS FRÅGA. Nordfronts läsare anser att värdlandsavtalet med NATO kommer att göra Sverige osäkrare.

veckans-fråga-2016-06-07I förra veckans fråga undrade Nordfront vad ni läsare tror värdlandsavtalet med NATO kommer att innebära i praktiken. De två alternativ som fick allra flest röster var Sverige kommer att bli osäkrare samt Medlemskap i NATO inom 5 år. Alternativen fick 506 respektive 251 röster.

En kommentator skriver:

Förstår inte hur Sverige kan kalla sig neutralt samtidgt som man ingår i någon pseudoallians med USA. Vi borde ha satsat på att förbättra vår relation med Ryssland istället för att förstöra den. Enda anledningen till att Ryssland bryr sig om Sverige är för att vi ses som USA-allierat land och därmed ett eventuellt hot.

Många av läsarna ansåg också att vi kommer att ha NATO baser i landet inom 1 år och att vi kommer att få amerikanska kärnvapen stationerade i Sverige. Inte speciellt många läsare ansåg att det var troligt med ett krig mot Ryssland inom varken 5 eller 10 år, dessa två alternativ fick endast ca 100 röster tillsammans.

Endast 36 personer ansåg att Sverige kommer att bli ett säkrare land på grund av samarbetsavtalet.

Veckans fråga är nu nedtagen och kommer att ta en paus fram till nästa måndag då en ny fråga kommer upp. 

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2016-06-07 18:30