Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Läsarna: Daily Stormers strategi effektiv och kompletterande

Av Redaktionen, 2016-11-28
redaktionen@nordfront.se

VECKANS FRÅGA. Flest Nordfront-läsare röstade på alternativet att Daily Stormer har en effektiv och kompletterande strategi. Annars är det delade meningar om den amerikanska nättidningen.

Förra veckan intervjuade Radio Nordfront Daily Stormers chefredaktör Andrew Anglin. Daily Stormer är en amerikansk radikal och nationell nättidning som är en av de populäraste nyhetsplatserna bland amerikanska nationalister och nationalsocialister.

veckans-fraga-daily-stormerDaily Stormer är både älskade och hatade av andra nationella för de metoder de använder sig av. I samband med intervjun ställde vi en fråga för att ta reda på vad våra läsarna anser om nättidningen.

Det blev en jämn omröstning bland alternativen. Det alternativ som fick flest röster, 23 procent, var det om att Daily Stormers strategi är effektiv och kompletterar andra nationella.

Sammanlagt 47 procent var i någon grad positivt inställda till Daily Stormer. Hela 37 procent var osäkra – antingen för att de inte kunde bestämma sig eller för att de inte visste vilka Daily Stormer är – och 15 procent var direkt negativa.

Daily Stormer använder satir, mobiliserar ”trollarméer”, gör grovt antijudiska memes och angriper tabubelagda frågor som ”förintelsen” för att göra poänger. Andrew Anglin beskriver Daily Stormers strategi som att fungera som en form av blåslampa för andra nationella och förflytta Overtons fönster genom att vara ”extrem”.

Kritiker av Daily Stormer menar att de provokativa artiklarna är oseriösa och kontraproduktiva. Daily Stormer anses svärta ner den nationella rörelsen genom att bland annat upprätthålla massmediala stereotyper av nationella genom att kalla sig för ”neo-nazi” m.m.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2016-11-28 11:00