Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Undersökning: Många nationella ser Folkets demonstration som kontrollerad opposition

Av Redaktionen, 2016-12-05
redaktionen@nordfront.se

VECKANS FRÅGA. Folkets demonstration ser nationella och rastänkande svenskar som ”fiender”. Dessa ser i sin tur FD som en kontrollerad opposition, visar Nordfronts undersökning.

veckans-fraga-folketsdemonstration50 procent av Nordfronts läsare ser projektet Folkets demonstration som kontrollerad opposition. 33 procent tycker annorlunda medan resterande är osäkra eller röstade ”Annat” i Nordfronts undersökning. Av de 33 procenten som är pro-FD anser en majoritet att det kanske inte fungerar så bra i nuläget men att det kan bli bättre i framtiden.

Anledningen till frågan är FD-representanters ständiga påhopp på nationella och på ”rasism”.

Folkets demonstration har jobbat hårt med att försöka stöta bort nationalister genom att vid ett flertal tillfällen hetsa mot Motståndsrörelsen och andra nationella. Detta har skett genom bland andra talaren Jennifer Black, som hoppade av efter att hon buades ut av publiken när hon angrep ”rasism”, och arrangören Fredrik Vargas, som ser nationalsocialister och rastänkande som ”fiender”. Under den senaste demonstrationen hölls en tyst minut för ”nazismens och förintelsens offer” när tanken egentligen var att man skulle kräva regeringens och rikspolischefens avgång.

Den oberoende nationalisten Jörgen Kromann har i en artikel kommenterat Folkets demonstration och avfärdat dem som ”politisk korrekthet light” som ”valt att ständigt ta avstånd från, inte bara alternativa rörelser och åsikter, utan också från själva sanningen om sakernas tillstånd i Sverige”.

I kommentarsfältet var det flera som ansåg att FD-representanterna kanske inte direkt är direkt kontrollerade men att avståndstagandet och viljan att vara etablissemanget till lags inte gagnar den nationella saken. VK skrev:

Röstade kontrollerad opposition men det är mest för att de är så jvla tama och oförmögna att faktiskt lösa några problem. Jag tror inte merparten (men kanske några) är aktivt och medvetet styrda – bara att de är ett gäng fjantar. Helt fel personer för att kunna segra mot det här systemet.

Trots sina avståndstaganden har Folkets demonstration stämplats av mainstream-media som högerextrema m.m. Per-Åke Evertsson skriver i kommentarerna om det lönlösa och kontraproduktiva att ta avstånd från de som etablissemanget pekar ut som fiender:

Det har blivit ett stort PK-skämt. Tyvärr.

Att ta avstånd från ”rasism” och ”nazism” är enbart kontraproduktivt, och ett bevis på svaghet.

Så här fungerar det:

Antingen är du vän med etablissemanget (det vill säga att du stödjer deras agenda) eller så är du deras fiende. PUNKT! Det finns inget mellanting. Därför är det lönlöst att försöka ta avstånd från ”högerextremism”. Du är ändå en ”högerextremist” (det vill säga fiende) oavsett hur många gånger du än försöker bevisa att du är rumsren.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2016-12-05 11:20