VECKANS FRÅGA. Både Ludvika och Boden drar folk till 1 maj.

Nordfront ställde frågan till sina läsare om de kommer åka till Ludvika eller Boden på 1 maj och varför de åker till respektive ort.

Tidigare har Nordfront ställt frågan om hur många som kommer och i den senaste frågan uppgav 741 personer att de kommer till någon av orterna. Nu landar antalet på 759 personer om man räknar in de som inte har bestämt sig vart de ska åka.

Då tidigare undersökningar visat att 30-40 procent fler kommer än som uppgett det inför demonstrationerna är det inte helt omöjligt att antalet landar närmare på tusen personer.

I skrivande stund har 431 personer bestämt sig för att åka till Ludvika medan 223 personer kommer att åka till Boden.

Det mest överraskande med dessa siffror är tveklöst Boden där alltså kanske runt 300 personer (om man räknar med att det kan komma 30-40 procent fler än som uppgett det), men minst 223 personer, kommer att delta.

Den historiska demonstrationen i Boden blir det övre Norrlands första stora nationella demonstration och deltagarantalet är definitivt mycket bra för att vara helt oprövad mark.

Det finns vidare vissa skillnader i hur folk har resonerat när de beslutat sig för vilken ort de åker till.

De som åker till Ludvika gör det i huvudsak för att det är närmast medan de som åker till Boden gör det både för att det är närmast och för att de anser att de behövs mest där.

Det kan kanske tänkas att de som bor i exempelvis nedre Norrland, och egentligen har närmare till Ludvika, väljer Boden.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

 

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2018-04-23 14:29