VECKANS FRÅGA. En majoritet av Nordfronts läsare tränar och mest vanligt är gymträning.

veckans-fraga-traningNordfront ställde under veckan frågan vilken träningsform läsaren ägnar sig åt. Om läsaren ägnar sig flera olika träningsformer skulle den träningsform som var den viktigaste väljas. Om läsaren identifierar sig som i första hand längdskidåkare så svarar han/hon ”konditionsträning” etc.

Det visar sig att minst 59 procent av Nordfronts läsare ägnar sig någon form av träning. Hälften av dessa tränar på gymmet och det näst vanligaste är konditionsträning. Nästan var tionde person är kampsportare, vilket är en betydligt högre siffra än genomsnittet bland Sveriges befolkning.

Utöver dessa 59 procent anser 12 procent att de får träning genom jobbet Av de 8 procent som svarat ”Annat” framgår i kommentarsfältet att flera av dem vandrar i skog och mark vilket ju kvalificerar sig som träning. Var femte person tränar inte alls.

I kommentarsfältet framgår även att många ägnar sig åt former av konditionsträning som blivit mer ovanlig i dagens Sverige, såsom orientering, längdskidåkning och cykling. Att vandra i skog och mark är också något som är vanligt bland Nordfronts läsare.

Från Motståndsrörelsens perspektiv är det viktigt att träna. Att träna sin kropp är viktigt inte bara för att bli fysiskt starkt och må bra som individ utan också för att kunna bedriva kamp och försvara folket. För att säkerställa att organisationens aktivister håller igång med sin träning och dessutom tränar på rätt vis för att uppnå den fysik som anses önskvärd arrangeras det regelbundna fysiska tester i alla Motståndsrörelsens nästen, Norden över.

I ”Handbok för aktivister i Motståndsrörelsen” (recension här, kan beställas här) finns flera avsnitt som berör ämnet. Ur ”En sund själ i en sund kropp” framgår bland annat:

Ett onaturligt liv leder till sjukdomar, både fysiska och psykiska. Man kan rentav säga att hela det system vi lever i är sjukt och att alla människor däri är mer eller mindre sjuka både fysiskt och psykiskt. Dagens uppväxande generationer, våra rekryter, är förgiftade både kroppsligen och andligen. I enlighet med vår helhetssyn inser vi att andlig och kroppslig regeneration är beroende av varandra, och att det till exempel inte räcker med att göra någon till nationalsocialist endast i tanken, utan att detta även måste tillämpas rent fysiskt – att nationalsocialismen måste levas. Är revolutionen ens möjlig utan en andlig och kroppslig regeneration? Knappast, eftersom ett fysiskt och andligt försvagat folk inte kan befria sig, hur ”rätt” de än har.

En människa behöver inte bara vara uthållig, stark, smidig och snabb, hon behöver även ha förmåga att handgripligen försvara sig och de sina. Endast en balans mellan alla dessa egenskaper är sunt. Träning bör handla om att skapa den balansen. Sporter man utövar bör dessutom ha praktisk användning i livet; fotboll, tennis och andra liknande sporter/lekar är alltså inte särskilt lämpade (med undantag av t.ex. rugby). Realistiska kampsporter är lämpade, så även löpning, simning, orientering och längdskidåkning. Styrketräning (men inte Bodybuilding för att få stora muskler) är lämpligt. Likaså vandring i skogar och berg. Även civila sporter liknande parkour (men utan subkulturen) rekommenderas. Naturligtvis finns det fler lämpliga idrotter än vad som nämnts här. Slutligen bör det påpekas att det naturligtvis är bättre att ägna sig åt sporter som fotboll eller tennis än att inte träna alls!

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2016-10-10 12:00