AKTIVISM. Nordiska moståndsrörelsen genomförde under 2015 en rad spektakulära aktioner, många i Sverige men en hel del också i Finland och Norge. Enligt Nordfronts läsare var det gatupatrullerandet som var bäst.

veckans-fråga-aktionerDet svängde fram och tillbaka mellan mångkultur i Saltsjöbaden, den pan-nordiska aktionen ”Refugees not welcome!”, samt gatupatrullerna nu senast i Finland. Till slut var det gatupatrullerna som fick flest röster av Nordfronts läsare.

I kommentarsfältet var det också blandad kompott, även om något fler förordade den pan-nordiska aktionen. André Devecseri menade i kommentarerna att den pan-nordiska aktionen var den viktigaste aktionen men att Saltsjöbaden-aktionen var den allra roligaste. Även HellSeger77 ansåg att den pan-nordiska aktionen var den bästa under 2015:

Motiveringen till det är att det var en gemensam aktion av aktivisterna i Sverige, Norge och Finland under samma tema och visar enighet-det heter ju NORDISKA Motståndsrörelsen!

Naturkraft gjorde denna uppdelning:

Pan-nordisk aktion var grym!
Saltsjöbaden var jävligt rolig!
Men patrullerna i Finland föregår med riktigt gott exempel och gör nog mer skillnad.

I kommentarsfältet hänvisades även till andra aktioner som inte fanns som alternativ att rösta på. Bland annat var det flera som hade velat rösta på konfrontrationen av den professionelle lögnaren Mietek Grocher i Varberg vilket också fick rikstäckande medieuppmärksamhet och blev den mest kommenterade aktionen under 2015.

Andra aktioner som nämndes i kommentarerna var torgmötet i Karlstad och konfrontationen i Jyväskylä. Även hembesöket hos Niklas Strömstedt nämns flera gånger.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2016-01-11 09:45