Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Veckans låt: C Y B E R N Δ Z I – Galactic Lebensraum

Av Redaktionen, 2018-01-26
redaktionen@nordfront.se

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront det elektroniska fashwave-projektet C Y B E R N Δ Z I med låten ”Galactic Lebensraum”.

C Y B E R N Δ Z I är en av de ledande artisterna inom genren ”fashwave”. Musikstilen, som inom Nordiska motståndsrörelsen även är känd som ”blip blop”, är klart nationalistisk och pro-europeisk och har tydliga kopplingar till den nationalistiska Alt right-rörelsen. Ursprungligen började artister som Xurious och C Y B E R N Δ Z I att sprida sin musik i Alt right-kretsar i samband med det amerikanska presidentvalet 2016.

Musiken i sig är ofta instrumental och ger uttryck för en slags futuristisk 80-talsnostalgi och en längtan efter en utlovad framtid för den västerländska civilisationen som aldrig blev av. Både musikaliskt och estetiskt blandas futurismen med en parodisering av  den judiskt skapade ”Hollywoodnazismen”. Precis som inom annan Alt right-kultur är också gränsen mellan seriositet och parodi hårfin, med baktanken att fienden ska förvillas och provoceras, samtidigt som endast den fullt ut insatte ska kunna förstå.

Veckans låt Galactic Lebensraum kan tolkas som en hyllning till det förlorade – men också kommande – vita rymdimperiet.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen på redaktionen@nordfront.se


  • Publicerad:
    2018-01-26 20:00