MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront det engelska oi-punkbandet Cock Sparrer och deras låt ”England belongs to me”.

Med tanke på det brittiska folkets seger i och med Brexit och det stundade utträdet ur Europeiska Unionen vill Nordfront uppmärksamma denna klassiska låt av det engelska oi-bandet Cock Sparrer som torde vare känt av de flesta nationella i Europa.

Cock Sparrer grundades 1972 i östra London av Colin McFaull, Mick Beaufoy, Steve ”Burge” Burgess och Steve Bruce som alla känt varandra sedan barnsben. Bandet spelade en form av punk som influerats av väldigt många olika musikstilar och kom att vara ett av de viktigaste banden när det kom till formandet av den musikstil som kallar oi-punk och som framförallt var populärt inom skinheadkretsar.

Texterna handlar ofta om livet som arbetarklass i London och låten England belongs to me handlar om att England tillhör just engelsmännen, alla engelsmän och ingen annan.

Years of being told you ain’t as good as us
Join the line, sign your name
And they all said that our country’s going bust
But no-one’s fooling us again

England belong’s to me
A nation’s pride the dirty water on the rivers
No one can take away our memory
Oh Oh, England belongs to me

We’ll show the world that the boys are back to stay
And you all know what we can do
Heads held high, fighting all the way
For the red, white, and blue

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen@nordfront.se


  • Publicerad:
    2016-07-01 20:00