MUSIK. Med tanke på att valkampen kulminerar i helgen presenterar Nordfront denna vecka det brittiska metalbandet Iron Maiden med låten ”Mother Russia”.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen på redaktionen@nordfront.se

Iron Maiden är ett av världens kändaste hårdrocksband och har spelat sedan 1975 då Steve Harris, bandets basist och låtskrivare, bildade bandet tillsammans med gitarristen Dave Murray. Övriga bandmedlemmar är Adrian Smith (gitarr), Nicko McBrain (trummor), Janick Gers (gitarr) och deras välkända sångare Bruce Dickinson.

Låtarna har mestadels haft olika typer av historiska kopplingar till Storbritannien men en del har även baserats på välkända historier eller filmer som exempelvis låten ”Man on the Edge” som baserats på filmen ”Falling Down”.

Veckans låt Mother Russia kommer från albumet No Prayer For The Dying som släpptes 1990. Låten presenteras som en hyllning till Moder Ryssland och hennes trollfabriker som enligt lögnpressen bedriver en påverkanskampanj mot det svenska valet.

Låttext:

Mother Russia how are you sleeping
Middle winter cold winds blow
From the trees the snowflakes drifting
Swirling round like ghosts in the snow

Mother Russia poetry majestic
Tells the time of a great empire
Turning round the old man ponders
Reminiscing an age gone by

Mother Russia
Dance of the Tsars
Hold up your heads
Be proud of what you are
Now it has come
Freedom at last
Turning the tides of history
And your past

Mother Russia
Dance of the Tsars
Hold up your heads
Remember who you are
Can you release
The anger the grief
Can you be happy
Now your people are free


  • Publicerad:
    2018-09-07 20:00