MUSIK. Veckans låt denna första vecka är Pride and Purity med det skotska bandet Nemesis:

Nemesis bildades 1997 och bandet hade såväl sin första spelning som sitt första skivsläpp samma år. De var till en början tre medlemmar i bandet men har nu utökats till fyra:

John – Gitarr och sång
Carrick – Bas
Jamie – ”lead guitar”
Craig – Trummor

Bandet hade ett uppehåll mellan 2006-2012 på grund av de långa avstånden mellan bandmedlemmarna. Bandnamnet Nemesis är taget på grund av att det är straffets och vedergällningens gudinna i grekisk mytologi.

Låten Pride and Purity skrevs 1997 till bandets första skiva av bandets sångare John, som ett svar till alla medialögner om nationalsocialister och nationalister som florerade då.

Nemesis har en spelning bokad i år och det är en spelning till minne av Ian Stuart Donaldson (ISD Memorial). Den kommer att äga rum i England i slutet av november. Ian Stuart fick chansen att agera gästlåtskrivare till bandet och han skrev låten The Road Goes on men han gick bort innan låten hann spelas in.

Pride and Purity finns i flera olika versioner. Bland annat har Nemesis gjort en ny version av låten tillsammans med Sleipnir och även Asynja har gjort en egen version av den.

Låttext:
Pride and Purity


  • Publicerad:
    2013-03-22 20:00