MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront bandet Odroerir med låten Heimdall.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen på redaktionen@nordfront.se

Odroerir är ett hednisk folk metal-band från Tyskland som grundades hösten 1998 när vokalisten och gitarristen Thomas ”Fix” Ussfeller startade ett projekt med Fenrir som skrev sångtexterna. I slutet av 1999 omstrukturerade Fix bandet för att möjliggöra livespelningar och placerade Stickel som gitarrist och vokalist, Philipp som trummis, Ralph som basist och gitarrist samt Ivonne som vokalist. Bandets första officiella demo Iring släpptes våren 2000 och 2002 släppte bandet sitt första fullängdsalbum Laßt euch sagen aus alten Tagen….

Bandet har under årens lopp omstrukturerats, bland annat har den kvinnliga sångrösten ersatts av Natalie Nebel efter att de släppte albumet Götterlieder år 2005.

Odroerir spelade på två av de största tyska pagan metal festivalerna 2006 och började sin första europeiska turné tillsammans med Eluveitie samma år.

Veckans låt heter Heimdall och kommer från bandets tredje och senaste fullängdsalbum Götterlieder II som gavs ut 2010. Heimdall var i den fornnordiska mytologin en av asarna och hade bland annat i uppgift att vakta bron Bifrost och blåsa i Gjallarhornet i samband med Ragnarök då jättarna skulle komma över bron för att strida med asarna.

Namnet Odroerir (på svenska ”Odrörer”) syftar antingen på ett av de tre kärl som ”skaldemjödet” förvarades i eller på själva mjödet.


  • Publicerad:
    2016-02-19 20:00