MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront den ryske artisten Pyotr Matryonichev och hans låt som driver med Conchita Wurst och dekadensen i väst.

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen@nordfront.se

Då det pratats mycket om Ryssland på slutet och den svenska Melodifestivalen nyligen avslutats väljer Nordfront denna vecka att uppmärksamma den ryske artisten Pyotr Matryonichev. Matryonichev spelar dragspel och sjunger och han lägger upp musikvideor på Youtube. Hans låttexter är ofta patriotiska och konservativa.

Veckans låt har på engelska fått titeln ”Russian Answer to Conchita Wurst” och handlar alltså om den skäggiga ”damen” Conchita Wurst som vann Eurovision Song Contest förra året och förra helgen släpades till Sverige för att medverka i finalen av Melodifestivalen.

Matryonichev har också gjort en låt som skämtar om att den amerikanska delstaten Alaska tillhör Ryssland. I den filmen, som setts av över 1,5 miljoner tittare, medverkar också Pavel Gubarev som tidigare varit aktiv i den nationalsocialistiska organisationen Rysk Nationell Enighet (RNE) och i samband med upproret i östra Ukraina utsågs till ”folkets guvernör” i Donetsk.


  • Publicerad:
    2015-03-20 19:00