MUSIK. Den här veckan presenterar Nordfront låten Ödesjord med det svenska NSBM-bandet Sigrblot.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta kulturskribenten Daniel Olofsson på daniel.olofsson@nordfront.se.

Sigrblot är ett svenskt band som spelar så kallad National Socialistisk Black Metal. NSBM är en gren av blackmetal med mer politiskt och germanskt tema. Enligt vissa började det hela med Varg Vikarnes och hans band Burzum men det finns många fler samtida band med liknande inriktning som Absurd, Grand Belial’s Key och Graveland.

Sigrblot bildades 1996 någonstans i Sverige. Deras första inspelning finns på samlingsskivan White Death utgiven av det nationalistiska skivbolaget Nordland. Medlemmarna är väldigt anonyma och håller sig långt från rampljuset och bandet verkar ligga på is för tillfället.

Vad vi vet så består bandet av tre medlemmar av vilka en sjunger, en spelar alla stränginstrument och en spelar trummor. Av deras talanger skulle man kunna gissa att de spelar i något eller några större band och detta är något de gör på sidan av. Musiken är tydligt inspirerad av de stora norska black metal-banden med en svensk prägel vilket ger oss en knivskarp musik med vissa folkmusik inslag.

Låten vi har valt att spela denna vecka kommer från deras fullängdsskiva, Blodsband från 2003 och texten talar för sig själv.

Låttext:

Vår nation har växt fram som ett verk av den gudomliga viljan. Ve den som önskar att göra alla människor lika! Naturen skapade inte träd, buskar, örter och gräs för att en art skulle komma från dem utan snarare för att varje art skall existera för sig själv. Likt ett träd växer tillsammans från liknande rötter växer en nation som en levande helhet. Hur som helst, blir det till ett och är som starkast i sin individualitet. Allting som är av hans blod tillhör det individuella.

Ett folk känner inga gränser för ett land genom blodsbandet är alla bundna till en moder. Den germanska nationen är en nationalitet av hundra miljoner och varje german tillhör den var han än må leva. En nation är oförstörbar så länge som dess rötter får sin styrka från jorden. Det är sant att somrar och vintrar passerar, men den fortsätter att blomma förnyad av oförstörbart liv, och slutar i strömmen av krafter som reser sig från dess rötter mot den gudomliga viljan. Hur är det när individer faller? Det är som om vinden blåser löven av träden; varje vår skapar nya i det eviga utbytet.

De olika nationaliteterna är de största och mest storslagna skapelserna av naturen på denna jord. Det finns inget etablissemang i världen, inget parti och ingen kyrka som har rätt att göra alla människor lika eller att bestjäla dem på ens den minsta delen av deras rasliga individualitet.


  • Publicerad:
    2018-11-23 20:00