Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Veckans låt: Sleipnir – Flieg Mein Rabe

Av Redaktionen, 2015-07-10
redaktionen@nordfront.se

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront bandet Sleipnir från Tyskland med låten Flieg Mein Rabe.

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen@nordfront.se

Sleipnirs frontfigur, Marco Laszcz, har varit aktiv i den nationella musikscenen sedan slutet av 80-talet men det var först i mitten av 90-talet som Sleipnir släppte sitt första album, Mein bester Kamerad. Den 14 april 1998 förbjöds skivan då tyska myndigheter ansåg att den “uttryckte missaktning mot främlingar”. Sleipnir har sedan dess spelat in en rad skivor och även medverkat på olika samlingsalbum, bland annat finns två av bandets låtar med på NPD:s skolgårdsprojekt-CD. Sleipnir har även släppt en split-CD med det skotska bandet Nemesis. Sedan 2003 släpper bandet alla sina skivor på sitt egna skivbolag.

Namnet Sleipnir har bandet hämtat från den nordiska mytologin, där det är namnet på Odens åttafotade häst. Hästen kan färdas fram på marken, i luften och till havs. Han är mycket älskad av sin ägare Oden och bär enligt sägnerna krigare som stupat i krig till Odens borg, Valhall. Enligt sierskan i Sigrdrivomal har Oden ristat runor på Sleipners tänder.

Låten Flieg Mein Rabe finns med i albumet Waisenkind som kom ut 2007. Det var ett bandprojekt som gick under namnet Raven som de gjorde tillsammans med Freya.

Låttext:
Flieg Mein Rabe


  • Publicerad:
    2015-07-10 20:00