MUSIK. Denna vecka bjuder Nordfront på låten Time for Vengeance med det tyska bandet Weisse Wölfe.

Weisse Wölfe är ett band från de glesbebygda bergstrakterna Sauerland i Tyskland. Bandet grundades 1996 och gav ut sin första platta på det danska skivbolaget Celtic Moon. På skivomslaget poserade bandmedlemmarna maskerade och beväpnade med en flagga från Frihetliga tyska arbetarpartiet (FAP) i bakgrunden. FAP förbjöds 1995.

Woelfe

Efter att bandet har haft låttexter där man drivit med den påstådda Förintelsen ställdes bandmedlemmar inför rätta för uppvigling och förhärligande av våld. De friades dock eftersom texterna hade producerats 1997 och därför hade preskriberats vid tillfället för rättegången.

Inte bara bandet har förföljts av tyska myndigheter, utan även bandets fanklubb ”Weisse Wölfe Terrorcrew” har dömts enligt lagen om uniformsförbud då man burit t-tröjor med organisationsnamnet Combat 18.

Med anledning av allt svenskfientligt våld den senaste tiden väljer vi att spela låten ”Time for Vengeance”.

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen@nordfront.se


  • Publicerad:
    2015-08-21 20:00