MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront det svenska metalbandet Triskelon med låten ”Ingen reaktion”.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då Julius Blombergjulius.blomberg@nordfront.se

Triskelon var ett metalband som under slutet av 1990-talet gjorde sig välkända i Sverige med hjälp av deras, på den tiden, unika sound inom den ”nationella scenen”. Bandets tunga musik med brutal sång i kombination med enkla och kraftfulla sångtexter ger, tillsammans med den höga kvaliteten på inspelningarna, direkt ett intryck av professionalism och uppskattas än idag av en bred skara.

Bandet existerade tyvärr bara under en kortare period men de hann trots detta att släppa två mycket uppskattade album (”Endast Mörker”, 1997 och ”Vrede”, 1998). Bandmedlemmarna har däremot inte avslutat sin musikaliska banor då flera av dem har medverkat i andra nationella band som till exempel Frostfödd, Ledung och Symphony of Sorrow.

Veckans låt ”Ingen reaktion” handlar om hur liberalismen och demokratin gör människor likgiltiga inför andra människors lidande.

Låttext:
Ingen reaktion


  • Publicerad:
    2014-05-09 20:00