Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Veckans låt: Xurious – The Presence Of The Past

Av Redaktionen, 2018-02-23
redaktionen@nordfront.se

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront fashwave-artisten Xurious och låten ”The Presence Of The Past”.

Xurious är en artist från Storbritannien som producerar en typ av elektronisk musik som blivit populärt bland nationella i hela den västerländska världen. Musikstilen kallas för fashwave, men är internt i Motståndsrörelsen även känd som ”blip blop”.

Artister som Xurious och CyberNazi började inledningsvis att sprida sin musik i Alt right-kretsar i samband med det amerikanska presidentvalet. Musiken i sig är ofta instrumental och ger uttryck för en slags futuristisk 80-talsnostalgi och en längtan efter en utlovad framtid för den västerländska civilisationen som aldrig blev av.

Veckans låt ”The Presence Of The Past” släpptes under hösten 2017 och gästas av den svenska bloggerskan Jonna Jinton. I låten kan man höra Jonna sjunga med den urnordiska sångtekniken kuling, som i äldre tider användes av nordiska kvinnor för att kalla hem gårdens boskap om kvällen. Kuling användes också emellanåt för kommunikation, eftersom de höga tonerna kunde höras även på långa avstånd. Sångtekniken är besläktad med joddling, som förekommer i Schweiz och Österrike.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen på redaktionen@nordfront.se


  • Publicerad:
    2018-02-23 20:00