Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Veckans låt: Xurious – Revolt Against The Modern World

Av Redaktionen, 2017-11-03
redaktionen@nordfront.se

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront fashwave-artisten Xurious med låten ”Revolt Against The Modern World”.

Xurious är en artist från Storbritannien som producerar en typ av elektronisk musik som blivit populärt bland nationella i hela den västerländska världen. Musikstilen kallas för fashwave, men är internt i Motståndsrörelsen även är känd som ”blip blop”.

Artister som Xurious och CyberNazi började inledningsvis att sprida sin musik i Alt right-kretsar i samband med det amerikanska presidentvalet. Musiken i sig är ofta instrumental och ger uttryck för en slags futuristisk 80-talsnostalgi och en längtan efter en utlovad framtid för den västerländska civilisationen som aldrig blev av.

Veckans låt Revolt Against The Modern World publicerades på Youtube i april i år. Titeln är tagen från välkända boken med samma namn av den italienske traditionalisten Julius Evola, som också ligger bakom det berömda citat som avslutar Motståndsrörelsens aktivisthandbok:

Var radikal, var principfast, var absolut, var det som borgerligheten kallar för en extremist: Offra dig själv utan betänksamhet och utan beräkning, acceptera inte det de kallar ´livets realiteter´och agera på ett sådant sätt att du aldrig blir accepterad av en sådan sorts ´liv´, överge aldrig kampens princip.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen på redaktionen@nordfront.se


  • Publicerad:
    2017-11-03 20:00