SATIR. Här kommer del 4 av serien ”Vi bygger Sverige” av Nordfronts satirgrupp. 

Jämnlikhetspredikanten Queeronika Tarantelsson är Sveriges senaste stjärnskott i frågor som rör HBTQ och feminism. Enligt rykten ska hennes schema för de kommande åren redan vara fullbokat med framträdanden i diverse morgonsoffor likväl som väckelsemöten där hon ska lära förskolebarn att idka osäker sodomi.

”Med dessa predikare av likheten vill jag icke bliva sammanblandad och förväxlad. Ty sålunda talar rättvisan till mig: ”Människorna äro icke lika.” Och de skola ej heller bliva det! Vad vore väl min kärlek till övermänniskan om jag talade annorlunda? […] Uppfinnare av bilder och spöken skola de varda i sin fiendskap, och med sina bilder och spöken skola de därtill sinsemellan kämpa den högsta Kampen!”

– Zarathustra; ”Om Tarantlarna”

Klicka för större

Klicka för större

Veckans satir

Ett gott skratt förlänger livet och då Sverige av idag på många sätt är ett stort skämt kan det vara lika bra att skratta åt galenskaperna. Nordfront har därför börjat ”Veckans satir” precis som vi redan har ”Veckans låt” (fredagar), ”Veckans propagandabild” (lördagar), ”Veckans film” (söndagar), och ”Veckans fråga” (måndagar). ”Veckans satir” kommer att publiceras på tisdagar klockan 20:00.

Idéer och uppslag till satirteckningar och andra former av satir tas tacksamt emot. Vi behöver också fler tecknare eller bildredigerare som kan skapa roliga bilder.

Är du intresserad av att hjälpa till? Kontakta då redaktionen@nordfront.se


  • Publicerad:
    2016-03-01 20:56