ALMEDALEN. Här kommer Pär Öbergs tal från Motståndsrörelsens första dag i Almedalen.

Fredag den sjunde juli blev Motståndsrörelsens parlamentariske ledare och tillika presstalesman Pär Öberg den första öppet nationalsocialistiska talaren under en politikervecka i Almedalen någonsin.

Han inledde sitt tal med att förklara vad Nordiska motståndsrörelsen är för slags organisation samt varför man valt att ta del av Almedalsveckan. Öberg betonade att Motståndsrörelsens främsta och viktigaste mål är att stoppa folkmordet på Nordens folk och att nationalsocialismen är den enda kraft som har möjlighet att stoppa den globalist-sionistiska elit som ligger bakom det.

Vidare förklarade Öberg varför Motståndsrörelsen inte bara är ett politiskt parti, utan en organisation med en parlamentarisk gren.

Den stabila aktivistorganisation som växt fram under tjugo år och som är grunden i Nordiska motståndsrörelsen är en förutsättning för att organisationen ska kunna nå sina mål, där den parlamentariska grenen är en av många viktiga delar, berättade Öberg bland annat.

— Vi har strukturen för att kunna starta en massrörelse, avslöjade Öberg inför några hundra åhörare som samlats vid ”speakers corner” på Hamnplan.

Han förklarade också skillnaden mellan Motståndsrörelsens dedikerade aktivister och de övriga politiska partiernas representanter, som mer tycks se Almedalen som ett tillfälle att mingla och dricka rosévin på sina respektive organisationers nota.

— Vi har dekader av idealister som aldrig kommer att vika en tum! skanderade Öberg.

Pär Öberg gick också kort igenom de nio punkterna i Motståndsrörelsens politiska program Vår väg och förklarade hyckleriet kring systemets användning av det orwellianska begreppet ”våldsbejakande extremism”. Den som stämplas med epitetet blir det nämligen inte på grund av någon eventuell våldsanvändning utan istället utifrån om man anses ”god” eller ”ond” utifrån systemets perspektiv.

Han vände sig också till alla som funderar på att rösta på Sverigedemokraterna i nästa val, men som innerst inne står betydligt närmare Motståndsrörelsen:

— Vi är ingen jätteorganisation, men vi växer och vi är helt övertygade om att vi kommer att segra!

Slutligen berättade Öberg också att Motståndsrörelsen kommer att ställa upp med kandidater till både riksdagen och flertalet kommuner nästa år och utlovade att det aldrig kommer att bli sig likt igen i de folkförsamlingar där organisationen kommer att ta plats.

På grund av tekniskt strul saknas bildmaterial från delar av talet, men det går att lyssna på i sin helhet nedan:

 


  • Publicerad:
    2017-07-09 04:11