En engelsktextad video på 15 minuter visar Gyllene grynings resning från ett okänt parti till ett ökänt sådant. Videon visar bland annat:

*Partiledaren, Nikos Michaloliakos, som håller ett kraftfullt tal till tusentals anhängare där han klargör att partiet inte tänker anpassa sig till systemet och att ”Gyllene grynings tid kommer”.

*Ett TV-program där det diskuteras att Gyllene grynings framfart beror på att systemet har försökt tysta ner det. Man menar även att Gyllene gryning lyckats mobilisera arbetarklassen, delvis beroende på att vänstern bemött grekernas rop på hjälp med anklagelser om ”rasism” och ”främlingsfientlighet”.

*Ett inslag med en äldre kvinna som berättar att när hon rånades under vapenhot så gjorde polisen ingenting åt det. Hon ringde därför Gyllene gryning.

*Soppkök som Gyllene gryning anordnade för greker. En parlamentsledamot för Gyllene gryning uppger att han använt sin första lön från parlamentet för att köpa mat och att han, om nödvändigt, kommer att använda sin andra, tredje och fjärde lön för samma ändamål.

*Våldsamma kravaller efter att tre afganer avrättat en grek. Lokala protestanter gjorde gemensam sak med Gyllene gryning för att få tag i de illegala invandrarna.


  • Publicerad:
    2012-08-17 23:56