USA Chefen för Wagnergruppen visar i en video upp en rad med döda soldater och anklagar militärledningen för att ha misslyckats med att förse dem med ammunition. Till följd av detta påstådda svek kommer han att överlämna kontrollen av den ukrainska staden Bachmut till reguljära ryska trupper.

I en video som The Times & The Sunday Times publicerat på Youtube går chefen för den ”privata” ryska armén Wagnergruppen, Jevgenij Prigozjin, till hård attack mot militärledningen i Kreml.

I början av videon pekar Prigozjin på en rad med avlidna soldater medan han kommenterar att ”detta är killarna från Wagnergruppen som dog idag, blodet är fortfarande färskt”. Han fortsätter sedan med att högljutt kasta diverse skällsord mot dem han anser är de ansvariga för att hans soldater lider en ”70-procentig brist på ammunition”. I nästa mening anklagar Prigozjin direkt den ryska försvarsministern Sergej Sjojgu och generalstabschefen Valerij Gerasimov.

— Shoigu! Gerasimov! Var är vår satans ammunition? Se på dem för i helvete! [de döda soldaterna reds. anmärkning] Om ni ger oss den normala mängden ammunition kommer det att vara fem gånger mindre av dem.

Enligt NBC News planerar även Wagnergruppens ledare att dra tillbaka sina soldater från den ukrainska staden Bachmut den 10 maj. där man deltagit i hårda strider mot ukrainska soldater i flera månader. Prigozjin uppger den i videon nämnda bristen på understöd som anledning och menar att hans soldater står inför en ”meningslös död” utan ammunition. Kontrollen över staden ska överlämnas åt reguljära ryska styrkor.