LETTLAND Lettiska armén fick be om ursäkt efter att soldater utan förvarning började skjuta vilt i centrala Riga under en Nato-övning.

Under lördagen började videor cirkulera på sociala medier som visar hur soldater plötsligt och utan förvarning började skjuta mitt i den lettiska huvudstaden Riga.

Incidenten är kopplad till den pågående Nato-övningen Namejs 2021, som pågår runtom i Lettland fram till den 3 oktober, rapporterar RT.

Militärerna hade dock varken förvarnat allmänheten eller spärrat av gatan, varför många inte förstod att man sköt med blanka skott.

I en video ser man hur en soldat skjuter mitt framför en ung kvinna som bär på sitt barn, som skriker av förskräckelse efter den höga smällen.

Efter massiv kritik har det lettiska försvarsministeriet tvingats be om ursäkt till letterna.

”Under dylika övningar använder vi endast blanka skott, vilka lever om men inte utgör någon fara för andras liv och hälsa. I det här fallet användes också blanka skott och situationen är ett trist missförstånd för vilket vi ber om ursäkt”, skriver försvarsministeriet i uttalandet samtidigt som man ber folket att ”visa förståelse” för övningen.

9 300 soldater från flera olika länder deltar i Namejs 2021 och i en separat incident under lördagen skadades tre av dem. Enligt det lettiska försvarsministeriet ska det röra sig om soldater från ”allierade trupper” som nu vårdas på sjukhus för sina skador.