Lördagen den 22 november anordnade Näste 4 en vandring med övernattning i Hälsingland. Syftet med vandringen var att testa kläder och utrustning, ett annat syfte var förstås social kamratskap. Vandringen gick efter Sjuvallsleden som är en 31 km lång led mellan Delsbo – Forsa. Leden är lagom kuperad i vacker och omväxlande natur och, som namnet avslöjar, finns sju fäbodvallar efter leden. Utefter leden finns också gott om kalla källor och bäckar att dricka ur.

Vid lunchtid på lördagen började man vandringen. Efter fyra timmar gjordes ett stopp vid Nyvallssjön för att äta. Menyn bestod bland annat av ärtsoppa, kôlbulle och rökt lammfiol. Under tiden sänkte sig mörkret och den sista sträckan vandrades i skenet av pannlampor. Framme vid platsen för övernattning gjorde man i ordning sovplatser. På platsen fanns två enklare raststugor samt ett gammalt brand och flygtorn som bjöd på storslagna vyer.

Under den kalla natten sattes sovutrustningen på prov. Gruppen vaknade till en frisk och vacker morgon med krispiga fem minus grader.

Efter frukost och uppstädning började man vandringen mot slutdestinationen. Efter ett lunchstopp vid Alsjövallen var det var ett gäng trötta men glada gossar som på söndag eftermiddag nådde slutmålet för vandringen.

Är DU intresserad av att delta på friluftsaktiviteter i nedre Norrland? Kontakta nästeschef Ingemar Westerbring på ingemar.westerbring@nordfront.se.

 


  • Publicerad:
    2014-12-20 13:46