Vid lunchtid lördagen den 20/1 möttes kamrater från de båda kampgrupperna 403 och 406 upp i Sundsvall och begav sig västerut. Man körde på måfå bort från civilisation och bebyggelse för en övernattning i det kalla Nordens härliga natur.

Efter några mils bilkörning stannade kamraterna upp längs en öde skogsbilväg och det beslutades om ett väderstreck, sen började vandringen.

På grund av den enorma mängd snö som nyligen fallit i Y-län så hade kamraterna passande nog inköpt snöskor som verkligen kom väl till pass i de djupa skogarna.

Några kilometers snöpulsande i det förutbestämda väderstrecket krävdes innan rätt plats till slut hittades och där upprättades ett läger där en värmande eld snart sprakade muntert.

Efter att lägret uppförts med både eldstad och sovplatser så begav sig kamraterna ut med sina snöskor för att hitta mer ved. Men med mellan 1,5 till 2 meters snödjup, stenar och stockar, så blev det många vurpor, svordomar, skratt och svettigare än tänkt innan den funna veden släpats tillbaka till lägret.

Under natten sjönk temperaturen till under -12 grader, men eftersom en motståndsman aldrig fryser så gick natten bra (det kan även ha varit tack vare elden, man vet aldrig).

Den nordiska naturen, oavsett temperatur, är hård men vacker och ett dygn ute i kylan gör en bara gott och ger ny kamp-energi inför det stundande valarbetet.

Vill även du uppleva den folkgemenskap och kamratanda som genomsyrar Nordiska motståndsrörelsen så kontakta genast organisationen för ett rekryteringsmöte!


  • Publicerad:
    2018-01-29 12:05