NORGE. Hetsen fortsätter i Lillehammer. En lokalpolitiker vill ändra ordningsföreskrifterna för att hindra Motståndsrörelsen att dela ut flygblad i staden medan lögnmedia försöker göra en koppling mellan organisationen och några mystiska hakkors.

Folkförrädarna i den norska staden Lillehammer är i chocktillstånd efter att Motståndsrörelsen genomförde en offentlig aktivitet i staden förra helgen. Inte blev det heller bättre av att aktivister från norska Näste 1 gav folkförrädarna, som genomförde en manifestation mot Motståndsrörelsen, svar på tal i form av en propagandaoffensiv i staden.

Chefen för Lillehammer centrum drift, Wenche Almestrand, är så upprörd att hon säger till den lokala lögnpressen att hon kommer ta kontakt med polisen för att försöka ändra ordningsföreskrifterna. Detta för att hindra Motståndsrörelsen från att kunna genomföra offentliga aktiviteter i staden.

— Vi har yttrandefrihet i Norge och Lillehammer centrum drift är en politisk oberoende organisation men personligen anser jag att detta är något vi inte kan ha i vår stad. Jag kommer att ta kontakt med polisen under påsken för att höra vad vi kan göra med ordningsföreskrifterna i Lillehammer centrum, säger Almestrand till Gudbrandsdølen Dagningen.

Almestrand blev besviken när polisen inte kunde ”jaga” bort Motståndsrörelsen från staden förra helgen men hoppas nu att man genom andra föreskrifter kan frånta politiska dissidenter grundlagsskyddade rättigheter.

Almestrand, som dessutom sitter med i styrelsen för Fremskrittspartiet, är också upprörd över Näste 1:s propagandaoffensiv och säger till tidningen att hon omedelbart försökte riva ner affischerna som aktivisterna hade satt upp. Extra upprörd blev hon när hon också hörde att två hakkors hade uppmärksammats i staden.

— Usch då. Jag tycker det är obehagligt. Det är inte alls bra. Generellt sett är det inte bra att man förstör annans egendom och att det är hakkors gör det hela värre. Vi måste visa motstånd mot detta.

Hakkorsen hade ritats med tusch på en bänk och en vägg på en bakgård i centrumet av staden och uppdagades samma dag som folkförrädarna höll en manifestation mot Motståndsrörelsen.

Trots att tidningen varken vet vem som gjort det eller när det gjordes försöker de ändå koppla händelsen till Motståndsrörelsen och refererar samtidigt till brottlagens paragraf 15 för att insinuera att det också kan vara kriminellt.

Källa:
Vil endre politivedtektene for å stanse Motstandsbevegelsen


  • Publicerad:
    2017-04-14 20:25