USA. En antirasistisk ”konstnär” hittades under förra veckan mördad i en lägenhet i Washington D.C. Nu åtalas en afrikan för mordet.

Corrina Mehiel och hennes misstänkte mördare El Hadji Alpha Madiou Toure.

34-åriga Corrina Mehiel var en ”konstnär” och vad man i USA brukar benämna som en ”social justice warrior” (SJW). Tidigare denna månad hade hon sökt sig till landets huvudstad Washington D.C för att delta i ett projekt med syfte att uppmärksamma ”vitt privilegium”.

Under förra veckan fick dock hennes kulturmarxistiska aktivism ett abrupt slut när hon hittades mördad i en lägenhet i staden.

Tidigare i veckan kunde dock polisen i Washington D.C gripa en afrikan vid namn El Hadji Alpha Madiou Toure då denne använde Mehiels kreditkort och körde hennes bil.

Enligt detaljer som framkommit i ärendet ska Toure ha bundit fast Mehiel innan han knivhögg henne. Polisens teori är att Toure torterade henne för att förmå henne att ge upp pinkoden till hennes kreditkort.

Polisen tror inte heller att de två kände varandra sedan tidigare, något som har fått Mehiels kulturmarxistiska kollegor att spekulera i att mordet kan ha varit ett ”misstag”.

— Jag undrar ifall den misstänkte hade skonat henne ifall han kände till hur hårt hon har kämpat för social rättvisa under sitt liv? Frågade sig en av Mehiels vänner efter att den misstänkte mördarens identitet blev känd.

Den misstänkte mördaren är tidigare dömd för två rån till åtta års fängelse, men avtjänade endast ett år av straffet.

Under en presskonferens ska stadens polischef Peter Newsham ha vägrat att svara på frågor gällande Toures migrationsstatus då han menar att det finns en ”långtgående tradition” hos Washingtons polis att inte upprätthålla civila migrationslagar. Newsham menar nämligen att det skulle ”skapa en klyfta” mellan dem och samhället, vilket han tror skulle göra samhället ”osäkrare i längden”.

Källor:
White Social Justice Warrior Dies at Hands of Black Killer
Arrest made in stabbing death of University of Cincinnati grad
Arrest made in stabbing murder of social justice activist Corrina Mehiel


  • Publicerad:
    2017-03-31 13:40