Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Vincent Reynouard dömd till två års fängelse för kritik mot skolresor till koncentrationsläger

Av Redaktionen, 2015-02-18
redaktionen@nordfront.se

FRANKRIKE. Franske professorn och revisionisten Vincent Reynouard dömdes under onsdagen till två års fängelse för att ha kritiserat hur skolorna tar med barn till före detta koncentrationsläger som en del av utbildningen.

I början av 2014 publicerade Vincent Reynouard en video där han ifrågasatte skolresorna och kallade utbildningen för ”hjärntvätt” och ”propaganda”. Reynouard drabbades då av en husrannsakan och fick sin dator beslagtagen. För sitt ifrågasättande har han nu dömts till två års fängelse för ”brott mot mänskligheten”.

Det vanliga straffet som utdöms mot dissidenter i sådana här mål är i Frankrike ett år, men domstolen hade valt att dubbla åklagarens krav på ett år och dessutom dömt Reynouard att betala ut skadestånd till ett antal judiska och ”antirasistiska” organisationer. Trots detta är åklagaren inte nöjd med att Reynouard får två års fängelse för sitt ifrågasättande utan har överklagat domen.

Reynouard är sedan tidigare dömd vid fyra tillfällen för att ha uttryckt tvivel kring segermakternas historieskrivning. Bland annat dömdes Reynouard till två års fängelse 2004 för att ha skrivit en avhandling som bland annat visade att ”vittnen” till händelserna vid Orador-sur-Glane hade ljugit vid rättegången.

Vincent Reynouard har ingenjörsutbildning inom kemi och professor i matematik och är far till sju barn. Han är ansvarig för den franska delen av av revisionistsidan vho.org.

Källor:
Vincent Reynouard condamné à deux ans ferme pour des vidéos négationnistes
Vincent Reynouard Condemned to Two Years Prison for ”Denial”


  • Publicerad:
    2015-02-18 10:00