USA Tre unga negresser attackerade en 57-årig vit kvinna efter att ha anklagat henne för att gilla Trump och deklarerat att de hatar vita människor.

Jill LeCroix, 57, är en vit kvinna med fem barnbarn som åkte buss i New York den 9 juli. Under bussturen blev hon trakasserad och attackerad av tre negresser som nu är misstänkta för hatbrott.

— Innan de slog mig sa flickan med grönt hår att jag förmodligen gillade Donald Trump. Jag svarade: ”Jag älskar honom”, förklarade LeCroix för New York Post.

Enligt New York Post utreds brottet av New York-polisens hatbrottsenhet. Tidningen beskriver också händelsen som ett ”anti-vitt” brott, men sätter ut ifrågasättande citattecken runt ordet. Detta trots att detta verkar vara ett väldigt övertydligt rasligt motiverat hatbrott.

— Hon med grönt hår sa att hon hatar vita människor, sättet vi talar på, hatar vit hud och sa att hon var en gangster, berättar LeCroix och fortsätter sedan:

— Jag var den enda vita personen på bussen. När vi passerade St. Johns kyrkogård sa hon att ”Det är där jag kommer begrava dig”.

Den svarta kvinnan som initierade konfrontationen ska också ha sagt att LeCroix skulle ”få vad hon förtjänade” och att alla vita människor skulle få det. New York Post påpekar också att LeCroix själv har tre rasblandade barn, men det räddade henne inte undan från det svarta hatet.

Efter att LeCroix misshandlats blodig skrattade kvinnorna när de gick av bussen. Än så länge ska angriparna inte ha identifierats men polisen har gått ut med film och bilder från övervakningskameror som visar de tre negresserna.