ANTIVIT DISKRIMINERING. En vit lärare vid en högskola i New Jersey upptäckte att två afrikanska lärare med sämre utbildning än han själv hade nästan 50 procent mer i lön. Mannen har nu stämt högskolan för rasdiskriminering.

En vit lärare i delstaten New Jersey i USA har stämt sin arbetsgivare för rasdiskriminering efter att han upptäckt att två svarta medarbetare, med lägre utbildning än han själv, hade högre lön. De båda afrikanerna hade en lön som var minst 49 procent över hans egen, skriver RT.

William Lavell, en 66-årig kemilärare, stämde på fredagen Camden County College vid den federala domstolen i Camden i New Jersey. Lavell ansåg att det fanns ”starka rasliga skillnader” mellan hans egen och de båda afrikanska kollegornas löner.

Enligt stämningsansökan kände Lavell sig stressad, generad och förödmjukad genom löneskillnaderna och hade även förlorat sin självkänsla.

Det framgick även att han lämnat ett klagomål om rasdiskriminering till tjänstemännen på Camden County College och krävt att hans lön skulle höjas till motsvarande de båda svarta kollegornas lön, men att hans begäran avvisats. Ledningen ville heller inte utreda hans klagomål.

Under 2020 var Lavells lön ca 90 000 dollar medan de båda svarta lärarna tjänade ca 140 000 dollar.


  • Publicerad:
    2021-03-31 17:00