HJÄLTEMOD. Den 6-årige Bridger Walker räddade sin lillasyster från en attackerande hund.

Bridger Walker med lillasyster. Foton: Nicole Walker/Instagram.

För en vecka sedan räddade den sexårige pojken Bridger Walker i Cheyenne, Wyoming (USA) sin lillasyster från att bli attackerad av en anfallande hund.

Det var den 9 juli som en aggressiv hund precis skulle kasta sig över Bridgers lillasyster, då han ställde sig i vägen för hunden.

Efter att flera gånger ha blivit biten i ansiktet och på huvudet, grep han tag i systerns hand och sprang iväg med henne för att hon skulle komma i säkerhet.

— Om någon var tvungen att dö, tänkte jag att det skulle bli jag, sade Bridger senare.

Efter att ha blivit sydd med ungefär 90 stygn av en skicklig kirurg, fick han så småningom komma hem för att vila, berättar Bridgers faster Nicole på Instagram.

Nicole berättar att hon har besökt sin brorson flera gånger sedan händelsen och att han nu mår mycket bättre. Bridger är vid gott mod och ”hans fantastiska personlighet är oskadad”, skriver hon.

Han kan ännu inte le brett, men drar lite på smilbanden när han får höra alla uppmuntrande ord från fränder och främlingar.

Bridgers pappa Robert funderar över sin sons besvikelse över att inte ha vunnit medalj och ”bara” ha hamnat på fjärde plats vid sin första jiu-jitsu-turnering som hölls veckan innan.

Robert är osäker på om hans två års träning i kampsport betydde något i situationen, eller om det helt och hållet var ”hans lilla krigarhjärta” och hans gränslösa kärlek till systern som fick honom att sätta sitt liv på spel för hennes skull. Oavsett varifrån Bridger fick sin inre styrka, har familjen av naturliga skäl utsett Bridger till familjens segrare.

Han har erhållit titeln som obestridlig segrare i vår familj”, skriver Robert på Instagram.

Vid sidan om kampsporten är Bridger mycket intresserad av geologi och lär sig mycket om olika sorters sten, mineraler och bergarter.


  • Publicerad:
    2020-07-15 09:00