KANADA. För ett par månader sedan på Ryserson universitetet i Toronto satte de ”Rasifierade studenternas kollektiv” upp affischer vars budskap gjorde gällande att vita personer ”tar upp plats och tystar andra”.

Universitetets adminstration såg inga problem med detta förnedrande budskap på affischerna, som gjorde det mycket klart att studentkåren de facto stod för en anti-vit hållning.

Sedan dess har upprörda studenter inom universitetet inofficiellt bildat en vit studentkår och satt upp sina egna affischer. Dessa affischer har varit mycket mer blygsamma i jämförelse mot dom anti-vita affischerna. Texten på dem lyder ”Vit studentkår!” samt innehåller en länk till StudentsForWesternCivilisation.com

Universitetets administration har dock beslutat att de ogillar den vita studentkårens affischer och river nu ner dessa. Michael Forbes, talesman på Ryerson säger:

— Jag kan bekräfta att de inte är en sanktionerad klubb. Vi tolererar inte den här sortens saker.

Forbes säger också att den vita studentkåren inte har fått tillstånd att starta den här gruppen, men om de skulle ansökt, skulle den fått avslag. Några av de som stödjer den vita studentkåren uttrycker sig nu istället via Twitter, upprörda över den hutlösa dubbelmoralen.

”I decennier nu, har anti-vita tystat och censurerat i syfte att spä på agendan om ett vitt folkmord. Lyckligtvis har vi nu internet för att uttrycka våra tankar”, skriver en av användarna på Twitter.

Källa:
White Student Union “Offensive,” But Anti-White Student Union is Welcome at Toronto University


  • Publicerad:
    2015-09-16 18:55