”FÖRINTELSEN”. På ”Förintelsens” minnesdag 27 januari förargade USA:s president den judiska lobbyn genom att underlåta att nämna judarna vid namn både i tal och skrift. Nu vägrar Vita huset också be om ursäkt, trots stark press från judiskt håll.

I samband med förra veckans minnesdag för ”Förintelsen” kunde Nordfront rapportera att USA:s president Donald Trump och hans administration fick utstå stark kritik då de ”bara” uppmärksammade alla ”oskyldiga offer” som ska ja dött i ”Förintelsen” utan att nämna judarna vid namn. Till skillnad från motsvarande uttalanden från Trumps föregångare George W. Bush och Barack Obama så nämndes inte heller något om ”antisemitism” i uttalanden kopplade till ”minnesdagen”.

Detta förargade den judiska lobbyn svårt, då de tydligen inte anser att judar är ”oskyldiga offer” utan måste nämnas separat varje gång man talar om det påhittade massmord som det nationalsocialistiska Tyskland alltjämt anklagas för.

Vita huset vägrar dock fortfarande ge vika för judisk makt-lobbyn och står fast vid sitt uttalande.

Hope Hicks, som är taleskvinna för Trump-administrationen, svarade CNN när hon pressades i frågan:

— Till skillnad från vad media påstår så är vi en otroligt inkluderande grupp och vi tog hänsyn till alla som fick lida.

Sedan räknade hon upp ett tiotal andra grupper som påstås ha blivit utsatta för ”Förintelsen”, ett uttalande som kan tolkas som att man inte anser att judar längre kan ha ensamrätt på lidande, eller att deras lidande inte ska stå över alla andras.

På direkt fråga ifall Trump medvetet valde att inte nämna judarna vid namn svarade hon bara:

— Det var en ära att få göra ett uttalande på denna viktiga dag.

När sedan Vita husets stabchef Reince Priebus intervjuades av Chuck Todd från NBC pressades han att be om ursäkt för att de inte nämnt judarna och antisemitismen vid namn vägrade Priebus att be om ursäkt utan sade istället att de ”ångrar ingenting”. Priebus menade också att ”ifall vi kunde radera ut det [”Förintelsen”, reds. anm.] ur historieböckerna så skulle vi göra det”.

Andrew Anglin från The Daily Stormer menar att Vita huset ”trollar” media och judisk makt-lobbyn med dessa uttalanden och skriver i en kommentar:

Detta uttalande är, trots att det kan tolkas oskyldigt i sammanhanget, tvetydigt. Detta eftersom judarna är på tårna. Deras känsla är att Trump försöker utradera deras ”minne av Förintelsen” genom att inte nämna judarna i sitt uttalande, genom att få det att handla om ”alla människor som fick lida” istället för bara judarna. Så detta uttalande om att ”Förintelsen” ska ”raderas ur historieböckerna” kommer säkerligen att ge dem ännu mer panik.

Inom etablissemanget har det länge varit tabu att jämföra judarnas ”lidande” under den påstådda ”Förintelsen” med något annat slags lidande. Bland annat fick Sveriges före detta skandalomsusade bostadsminister Mehmet Kaplan avgå från sin post i april förra året tack vare en sådan jämförelse.

Nyligen fick en tysk politiker från det invandringskritiska Alternativ för Tyskland (AfD) dock stanna kvar trots att han uttryckt att han ville ”lägga Förintelsen bakom sig”.

Källa:
White House Admits They Intentionally Omitted Jews From Holocaust Statement


  • Publicerad:
    2017-01-31 12:30