UTRIKES. En bild på vita skolbarn som besöker en moské sprids just nu på Internet. Bilden visar även hur barnen ber till Allah med nöjda lärare i bakgrunden.

allah

En bild på vita skolbarn som besöker en moské sprids just nu på Internet. Det är en skolklass från Vinkenbuurg i Nederländerna som besöker en moské i staden Zwolle där de även får ”prova på” att be till Allah. I bakgrunden kan man se barnens lärare som ser uppenbart nöjda ut.

Bilden har fått stor uppmärksamhet, framförallt efter att ett tyskt par fått böter på över 300 euro efter att de vägrat låta sin 13-årige son delta på en utflykt till en moské som pojkens skola arrangerade. I ett brev till skolan hänvisade familjen till ”ideologiska skäl”. De underströk också att de oroas över våldsamheter i samband med besöket. I brevet skrev de: ”I åratal har vi hört rapporter om religiöst motiverat våld i anknytning till islamiska människor”.

Föräldrarna har vägrat att betala böterna och ärendet behandlas just nu av åklagaren Peter Müller-Rakow som ska fatta beslut om en rättegång ska inledas mot föräldrarna eller ej.

Källor:
Picture of the day: European kids pray to Allah
Föräldrar riskerar rättegång – sonen skulle slippa skolans moskébesök


  • Publicerad:
    2016-11-08 10:15