TEKNIK. De nya användarvillkoren för Whatsapp-användare innebär bland annat att information delas med Facebook.

whatsapp

Den nya uppdateringen till mobiltjänsten Whatsapp lanserades tidigare i veckan. En av nyheterna är att Whatsapp kommer från och med nästa månad att dela personlig information med Facebook. Whatsapp köptes av Facebook 2014 och de har hittills agerat som skilda tjänster. Whatsapp har dock vuxit markant bland annat på grund av deras starka integritetsskydd.

Denna nya satsning kommer att hjälpa Facebook att mer specifikt rikta reklam och andra betalda meddelanden till Whatsapps användare.

Whatsapps VD (((Jan Koum))) lovade bestämt sina användare att de aldrig skulle sälja eller annars dela personlig information med tredje part. Detta i ett blogginlägg efter att Whatsapp blivit anklagade för att ha sålt känsliga uppgifter 2009.

– Vi kommer aldrig någonsin att sälja din personliga information till någon. Punkt, sa Koum då.

Koum försäkrade också användarna att deras partnerskap med Facebook aldrig skulle ändra på deras syn på integritet. Han påstod att integriteten var viktigt för honom eftersom att han växt upp i Sovjetunionen, där man inte kunde kommunicera fritt utan risk att bli avlyssnad av KGB.

– Respekten för ditt privatliv är kodat i vårt DNA, påstod Koum då.

Om du använder Whatsapp och inte vill att information skall delas med Facebook, så finns det åtgärder man kan ta. Information om hur man tar sig till väga finns HÄR.

Källa:
Jan Koum – Wikipedia
Whatsapp ändrade sitt löfte om integritet


  • Publicerad:
    2016-08-27 13:35