WIKILEAKS. Igår meddelade Wikileaks att de kommer börja släppa nya dokument som behandlar USA:s centrala underrättelsetjänst CIA. De nya läckorna har fått kodnamnet ”Vault 7” och är den hittills största gällande hemliga dokument från CIA.

Under gårdagen så kom Wikileaks med ett pressmeddelande där de berättade om att de skulle släppa nytt material gällande USA:s centrala underrättelsetjänst CIA. Den nya läckan har fått kodnamnet ”Vault 7” och den första delen av materialet kallas av Wikileaks för ”Year Zero” och i den ingår över 8000 dokument och filer från CIA:s högsäkerhetsnätverk i Langley, Virginia.

Det var nyligen som CIA förlorade kontrollen över en majoritet av sina hackningsverktyg, som var samlade i ett arkiv, och en av hackarna som kom över detta arkiv har läckt en del av arkivet till Wikileaks. Där ingår bland annat öppningar i programvaran i diverse amerikanska och europeiska företags produkter vilka inkluderar iPhone, Android och Windows men även Samsungs TV-apparater vilka kan användas som dolda mikrofoner.

Förutom detta framkom det också av dokumenten att det amerikanska konsulatet i Frankfurt är en förtäckt bas för CIA:s hackare. Detta eftersom de då via Frankfurt har okontrollerad resväg till alla andra länder inom Schengen och vissa av CIA:s elektroniska attacker kräver fysisk infiltration där en agent tar sig in och ansluter ett USB-minne, innehållandes malware, till den dator som är målet för operationen.

Källa:  
Vault 7: CIA Hacking Tools Revealed


  • Publicerad:
    2017-03-08 15:20